Skip to main content

Posts

TRIK TERBARU BULAN PUASA RAMADHAN RAYA TAHUN 2017

Salam semua. Adakah anda semua masih disini? Adakah semua masih berlari-lari anak? Mungkin.
Blog ini sudah sekian lama menjadi ketum sampai domain pun expired. Hahahhaa. Malas aku nak renew.



Berdasarkan gambar ini anda boleh lihat tarikh akhir saya menulis ialah pada bulan 12 tahun lepasssssssssssssss. Sekarang ini sudah bulan 5. Kemanakah aku menghilang????
Berdasarkan post-post yang lepas saya sedang giat menjalani latihan bersama Youtube untuk menjadi seorang Youtuber. Wakakakka.Bagaimana dengan prestasi Youtube? Alhamdulilah bolehlah merasa duit sedikit beli barang sendiri . Nak mintak dekat mak pak rasa macam keterlaluan dah. FUhhhhh mak pak ang kaya tak apa  la. Sekali petik jari ja bagi Lamborghini terus.
Jadi apakah tujuan saya menulis ini?? Saya sebenarnya hari ini stress pastu dengan keadaan cuaca panas mungkin membuatkan aku jadi gila malam ini. 
Sebenarnya aku baru saja buat akaun github.  Dah la nooob hahaha. Apakah github ni???Aku malas nak terang sebab aku tak larat na…
Recent posts

Pelan Xpax HaramJadah Terbaru - NO KELENTONG

Celcom hari ini telah memperkenalkan pelan baru mereka untuk para pengguna prabayar, dinamakan sebagai Xpax No Kelentong. Melalui penawaran baru ini, Celcom menekankan yang mana mereka ingin menawarkan pelan yang ringkas dan mudah difahami – serta tidak lagi memeningkan para pengguna. Xpax No Kelentong ini hadir dengan penawaran asas 10GB untuk internet asas (64kbps) dan juga 10GB untuk Facebook. Untuk kedua-dua penawaran ini, pengguna hanya perlu memastikan akaun Xpax mereka aktif, dan boleh menikmati kedua-dua penawaran ini secara percuma. Untuk pelan internet pula, Xpax kini menawarkan: RM3 untuk 1GB – digunakan dalam masa 24 jam.RM10 untuk 2GB – digunakan dalam masa 7 hari.RM30 untuk 5GB – digunakan dalam masa 30 hari.RM50 untuk 10GB – digunakan dalam masa 30 hari.
Kadar panggilan adalah 30 sen untuk panggilan dan 15 sen untuk SMS. Disamping itu, Xpax juga kini menawarkan beberapa perkara tambahan, iaitu: RM1 untuk panggilan tanpa had ke satu nombor bagi tempoh 24 jam.RM1 untuk 1GB…

Cara Dapat Duit Dengan Bermain Games di Smartphone

Sebenarnya banyak penyesalan dalam hidup ini. Saya bagi contoh macam kalau kita kerja dok guna kalau  memang sampai mati pun kerja dok kalau. Adakah anda faham apa yang saya ceritakan? Begini ceritanya. Kalaula saya tahu Najib jadi Perdana Menteri ,konform saya yang akan menjadi macainya. Kalaula Jamal Pak Tongko kerja buat lawak,konform aku jadi macainya.


Tanpa melengahkan masa, bagaimanakah cara untuk dapat duit dengan bermain games di Smartphone? Mengapakah saya hanya target untuk smartphone? Ini kerana smartphone sentiasa berada di dalam genggaman kita di mana2 saja. Kalau untuk laptop mungkin payah ,lambat .Maka gunakanlah smartphone.


Ok dah guna smartphone. Jadi bagaimana nak dapat duit dengan smartphone? Ok gunakanlah YOutube.Anda upload dan linkkan dengan Adsense. Anda mesti cakap tipu la bohong la. Mana boleh dapat duit dengan main games ja.

Anda main games  dan rekod. Kemudian anda upload. Memang terbaik la. Percayalah 1 bulan akan lihat hasilnya.Dalam group Youtube Adsen…

Cara Nak Belajar Mobile Apps

Nampak sudah 1 bulan lebih blog ini bersarang semut kelawar dan kerengga. Masa yang dinantikan akhirnya tiba-tiba. Kalau saya menulis ni mesti ada tujuan ,kalau tak jangan harap la saya nak taip ini.
Tujuan pertama akibat lama sangat tak menulis dan menaip ,otakku kehilangan idea  secara drastik tiba-tiba. Apakah ini punca Jamal Pak Tongko hendak menjadi samseng Malaya? Saya pun tak tahu.
Tapi apapun marilah kita lupakan kisah politik .Ini kerana kalau anda lihat post2 saya yang dulu-dulu saya cukup suka maki dengan politik. Najib la Rosmah la Maslan la Zahid Hamidi la. Kalau dah bangang memang bangang.So sebab tu saya malas nak ambil kisah dah.

Kemanakah saya menghilangkan diri? Ini kerana saya terlibat dengan aktiviti di Telegram. Boleh install pastu masuk group dekat Telegram.

Ni link https://telegram.me/joinchat/AXcb70Atl8IBLSyI2sMWkQ

Macam saya katakan sekarang saya kini sibuk mencari lubang duit dengan Adsense. Yang mana tak tahu Adsense tu apa sila baca post2 yang lama. Terbar…

Trik Adsense Terbaru Full Approved 2016

Memandangkan aku ada masa di sini .Aku nak share trik pasal Google Adsense ni. Kita tahu bahawa Adsense ni memang payah untuk dapatkan akaun .Tetapi baru-baru seoranng manusia dari Malaysia telah mengongsikan trik Adsense terbaru 2016 memang terbaikkkkkkkkk. Aku tak tahu setelah dia berkongsi trik ini ,aku telah berjaya membuat 5 akaun adsense .




Pertama sekali sila add or follow otai ni. https://www.facebook.com/FaridFaizShukri?fref=ts

Kedua ni cara dia. Dalam pdf. Step dia.  http://lynk.my/dnUa

Ketiga kalau tak faham dialukan masuk ke group telegram kami.
https://telegram.me/joinchat/AXcb70Ej8Z9eFDnwWOHEeA

Kelima.Kalau ada duit beli vpn klik sendiri. Hahhaa.Jangan kena banned sudah.

Keenam .Nampak kan iklan atas blog aku tu.Haa tunggu lagi.Sifat tolong klik sesama manusia amat digalakkan.

Keempat .Semoga kita kaya sama-sama.

Trik Baru Digi Murah Tahap Gaban 2016

Perang data di antara syarikat telekomunikasi tahun ini memang menguntungkan pengguna. Hari ini Digi memperkenalkan tiga pelan data baru untuk Digi Postpaid. Pelan Digi Postpaid 50menawarkan 10 GB data pada harga RM50 sebulan. Digi Postpaid 80 menawarkan 20 GB data pada harga RM80. Akhir sekali ialah Digi Postpaid 110 menawarkan 40 GB data pada harga RM110.







Bagi pelan Postpaid 50, 100 minit panggilan percuma diberikan kepada mana-mana nombor telefon tempatan. Untuk Postpaid 80 dan 110, panggilan percuma tanpa had pula diberikan. Tawaran di atas bergantung kepada terma dan syarat. Untuk maklumat lebih lanjut sila layari laman Digi.

Selepas ini mungkin peperangan antara telco di Malaysia akan bertambah sengit .Semoga makin lama makin murah harga untuk rakyat Malaysia.Sekian.

Sumber Rujukan : Amanz,Digi

Cara Nak Minat & Pandai Dalam Programming

Sebenarnya aku sendiri pun tak pandai programming ni. Boleh la basic apa semua tu.Kalau orang sembang tu,haa tahu la sikit-sikit. Mungkin benda ni berguna kepada semua.

Kali ni aku nak beritahu tentang mat saleh bernama Christian Haschek .Dia adalah owner website game yang anda akan main nanti. Mengapa anda perlu bermain? Ini perlu untuk menarik minat anda kepada arah programming. Rileks bukan dalam 1 bulan anda boleh pandai .Semua memerlukan masa untuk kefahaman dan kehadaman.

Website game ni aku dah cuba banyak kali dah cuma aku tak berjaya menyelesaikan walaupun pada level 1.Mengapakah  gagal? Ini kerana website game tidak memberitahu cara-cara untuk menyelesaikan. Mana la nak tahu wei.Hahhaha. Serius kalau orang baru mesti tak tahu bagaimana untuk mendapatkan jawapan.

So kali ini aku  akan  memberitahu step dia.
 Ni link website game : https://www.0xf.at/
 Link website owner : https://blog.haschek.at/post/f7e62






Mengapakah anda perlu belajar tentang programming? Ini kerana ia bole…